איך קונים נכס בארה"ב מהבנק

ישנם מספר דרכים לרכוש נכס בארה"ב: דרך בורקר בארץ או בארה"ב שרכש הנכס מהבנק, שיפץ והשכיר, או דרך הבנקים, שמוציאים הנכסים למכירה לאחר עיקול (foreclosure). כדי לרכוש נכס בעיקול יש להציע bid – המחיר אותו אתם מוכנים לשלם כדי שהנכס יהיה שלכם
כפי שציינתי בפוסטים הקודמים בידי הבנקים בארה"ב מיליוני נכסים, המוצעים למכירה על בסיס יומיומי. אומנם כמות הנכסים בארהב המוצעת הולכת וקטנה עם הזמן, אך חלון ההזדמנויות עדיין קיים, להערכתי לזמן רב. כדי לרכוש נכס ישירות מהמעקל יש פרוצדורה מאוד מסודרת וקבועה.

כדי לקבל נכסים מהבנק יש צורך להיות בקשר עם ברוקר, שעובד בשיתוף הגוף המעקל, ומקבל ממנו נכסים. ברוקר טוב ידע לעשות סינון של הנכסים הלא טובים, ולשלוח למשקיעים שלו רק את הטובים. נכס טוב הינו כזה המוצע במחיר טוב ובשכונה טובה ומושכר בתשואה ריאלית וטובה.

לאחר הסינון הראשוני המשקיעים מקבלים הנכסים ואז מתחיל הבדיקה של הנכס, השכונה, המחיר, האבטלה, הפשיעה, הגירה, מחירי השכירויות באזור וכו', בעזרת האתרים שהסברתי בפוסטים הקודמים וכפי שארחיב עוד בהמשך.

לאחר ניתוח השוק ולאחר שמצאתם את הנכס המיוחל יש להציע BID  – המחיר אותו אתם מוכנים לקנות הנכס. המחיר אמור להיות לאחר ניתוח מדוקדק באינטרנט ולאחר המלצה של הברוקר שלכם, שחי ונושם את השטח. חשוב שה BID  לא יהיה גבוה מדי, שכן לא נרצה לקנות במחיר הגבוה משמעותית ממחיר השוק. וכן לא BID  נמוך מדי, שכן אז לא נזכה בנכס. ישנם כאלו המציעים בידים נמוכים ומודעים לעובדה כי רוב הסיכוי שלא יזכו אך במידה וכן, הם ירכשו נכס נמוך משמעותית ממחיר השוק.

ברוקר ישר לא אמור לקבל שני בידים משני משקיעים שונים, כדי לא ליצור תחרות ביניהם והעלאת מחיר הנכס. לא פעם בדקתי הברוקר שלי: הצעתי ביד בשמי וביקשתי ממשקיע נוסף להציע ביד גבוה יותר. אם הברוקר קיבל גם את הביד השני, הייתי חושב פעם נוספת אם לעבוד מולו.

בשלב הבא הבנק מקבל את כל הבידים ובמידה וביד אחד גבוה מכולם הוא הזוכה. אם שניים או שלושה משקיעים הציעו את אותו סכום מעקל הנכס יבקש BEST AND HIGHEST OFFER  קרי מחיר גבוה יותר אותו אתם מוכנים לשלם כדי לזכות, ממש כמו מכירה פומבית. במידה ואתם הזוכים המאושרים הברוקר שלכם ישלח לכם חוזה רכישה וכן שלל טפסים נוספים עליהם אפשר בהמשך בהרחבה.

כדי לקבל טיפים לרכישת נדל"ן בארה"ב לחץ כאן

להורדת המדריך המלא לרכישת בית בארה"ב לחץ כאן

נשמח לסייע בכל שאלה

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן