השקעות בארה"ב
כשרוכשים דירה בארה"ב יש לא מעט הוצאות על תיקונים (MAINTENANCE) והבלאי על הבתים גבוה, לכן כשמחשבים תשואה חשוב להפחית לפחות 10 אחוז מהרווח כהוצאות על תיקונים שונים שיש לבצע בכל שנה
רגע לפני שמעבירים כסף לארה"ב או לברוקר ממנו רכשתם הבית יש לעשות חישוב תשואה. בד"כ התשואה מחושבת על פי הרווח השנתי ואת זה מחלקים בהוצאות הרכישה. אולם רבים מהמשקיעים לא לוקחים בחשבון את ההוצאות על תיקונים בחישוב הרווח. בארץ ההוצאות על תיקונים יחסית זניחות אך בארה"ב ההוצאות עבור שיפוצים גבוהות.
חשוב לקחת בחשבון כי מדובר בבתים העשויים מעץ, וברוב המקרים הבלאי הינו גבוה. כמעט כל מספר חודשים ישנו תיקון כזה או אחר: זה יכול להיות תיקונים קטנים כגון תיקון שלטרים, סתימות בשירותים ובמקלחת שעלותם בין עשרות למאות דולרים ויכול אף להגיע למקרים חמורים יותר כמו נזילות בגג, טיפול במערכת החימום וכו' שעלותם יכולה להגיע גם לאלפי דולרים.
השקעות בארה"ב
כשמשקיע נמצא בישראל והנכס נמצא בארה"ב תמיד הוא חי ברושם כאילו התיקונים אינם אמיתיים ומדובר בתיקונים דמיוניים או אולי במחיר מופקע. אבל אם יש לכם חברת ניהול אמינה (לא כזאת שממציאה תקלה בכל חודש) הייתי ממליץ להאמין קודם ולא להיכנס לוויכוחים עם חברת הניהול. במידה וקצב התיקונים עולה משמעותית כדאי מאוד להביע בפני חברת הניהול את אי הנוחות שלכם מהתיקונים הללו. במידה וזה לא עוזר כדאי להודיע לחברת הניהול שישאלו אתכם לפני כל תקלה וזאת על מנת שידעו שאתם מעורבים בתקלות של הבית וקוראים את הדוחות לעומק, ולא לוקחים אותם כמובן מאיליו. במידה וחברת הניהול תדע שזה המצב התיקונים שתקבלו יהיו אמיתיים.
חשוב מאוד לזכור לא להיבהל אם המשקיע מקבל חשבונות גבוהים של תיקונים כי תמיד ניתן להחליף את חברת הניהול בחברת ניהול אחרת. ההתקשרות ביניכם לבין חברת הניהול היא זמנית והיא ניתנת להחלפה בכל רגע נתון.
על כן במידה ויש לכם הרושם שהתיקונים בתדירות גבוהה מדי או במחירים גבוהים מדי ולאורך תקופה ארוכה, תוכלו להחליף את החברה על ידי חיפוש חברה חדשה.
במידה וחברת הניהול אכן אמינה וישרה, על המשקיע לקחת בחשבון כי 10 אחוז מגובה ההכנסה השנתית יבוזבזו על תיקונים ורענונים. לכן כשמחשבים תשואה יש להפחית עלויות אלו מראש ולפני הרכישה, כדי שלדעת מהי התשואה האמיתית וכמה צפויים להכניס נטו מהנכס.
כדי למזער כמות התיקונים חשוב מאוד לבצע INSPECTION (בדיקה מקיפה לנכס) לפני הרכישה ובכך להקטין משמעותית את כמות התיקונים העתידיים. גם משקיע הרוכש בית משופץ, מנוהל ומושכר חשוב לבצע בדיקה זאת.
נתון נוסף אותו חשוב לדעת: יש קשר הדוק בין מיקום הנכסים בארה"ב לעלויות התיקונים מדי חודש: ככל שמיקום הנכס במקום פחות אטקרטיבי עם פשיעה ואבטלה וככל שההכנסה של דירי השכונה יהיה נמוך יותר כך יגדלו ההוצאות על הבלאי והתיקונים.
בטח משקיעים רבים מרימים גבה ואומרים לעצמם "מה אני צריך את כל זה" אבל חשוב לדעת כי בכל השקעה או פתיחת עסק יש לא מעט אתגרים איתם צריך להתמודד. אפילו לאלו העובדים בתור שכירים יש בעיות בעבודה איתם צריך להתמודד, והדרך הקלה ביותר היא להרים ידיים ולוותר על זה בגלל אתגרים כאלו ואחרים.
כדי לדעת איך קונים נכס בארה"ב מברוקר ישראלי לחץ כאן
להורדה ללא עלות של הספר כיצד לרכוש נכס בארה"ב לחץ כאן