אחד הדברים שעליהם אנחנו חושבים טרם הוצאה אל הפועל של השקעות נדלן, זהו חוק הגנת הדייר. אין זה משנה אם מדובר בהשקעות נדלן בישראל או בארה"ב, חוק הגנת הדייר לעתים יקבע את התשואה בזמן משבר. השקעה בנדלן דורשת הבנה של החוקים באותה מדינה, טרם היציאה לדרך, אי אפשר לדלג על השלב הזה, היות והידע וההבנה הוא הבסיס לניהול הנכס.
נדגיש עבור הקוראים כי אין אנו עורכי דין או יועצים משפטיים ולכן נביא את חוק הגנת הדייר בישראל, על פי מקורות חיצוניים. את ההשוואה בין ישראל לארה"ב, נבצע אנחנו ונעמוד על היתרונות והחסרונות בכל מדינה מהצד של המשקיע.
בארה"ב החוקים הרבה יותר נוקשים וקשוחים כנגד דיירים שאינם משלמים את שכר הדירה, קרי במרבית המדינות החוקים יותר מצדדים בבעל הנכס ופחות בדייר. כבר בתום שבועיים של איחור בתשלום שכר הדירה, על פי החוזה, רשאי המשכיר לנקוט בהליכים משפטיים באמצעות חברת הניהול והדייר יעזוב את הבית לרוב לאחר כחודשיים לכל היותר. במקרים רבים כבר לאחר חודש יגיע שריף ויפנה את הדייר מהבית. יחד עם זאת, חשוב לזכור שבכל מדינה ומדינה בארה"ב החוקים הם שונים ולכן עלינו לבחור את ההשקעות במדינות שבהם החוקים הם לטובת המשקיעים.
חוקי הגנת הדייר בארה"ב – בכל מדינה חוקים שונים
כדי להקל על הקוראים שלנו ולהביא להם ערך מוסף, אנחנו מביאים את הלינק הבא שיסייע לכם לדעת בקצרה מהם החוקים, בכל אחת מהמדינות בארהב, כדי שתוכלו להגיע להחלטה עם המידע הטוב ביותר. האתר https://www.landlordology.com מאפשר לכם להבין מהם החוקים.
לעומת זאת, בישראל, הביורוקרטיה סבוכה מאוד, התהליכים ארוכים ומייגעים ובמקרה הטוב ביותר הדייר יפונה מהדירה לאחר שלושה חודשים. במקרה הממוצע הדייר יעזוב לאחר חצי שנה של תלאות עבור המשקיע, וישנם אפילו מקרים שהפינוי אורך שנה ועם נזקים גדולים לבעל הבית, כולל הוצאות משפט שהולכות ותופחות. חוק הגנת הדייר בישראל לא מצדד בבעלי הנדלן, אלא דווקא בשוכרים. נדגיש כי בתהליך פינוי מהיר בישראל של שלושה חודשים, אין התדיינות משפטית בין השוכר למשכיר, כך שהמשכיר עלול לספוג נזקים שיכולים להגיע לעשרות אלפי שקלים ויותר רק למען יציאת הדייר מהדירה. לעומת זאת, בארה"ב הפינוי מהיר יחסית ומקטין את הסבירות לנזקים ואי תשלום של ארנונה, חשמל ונזקים מצד הדייר.
בארה"ב יש בידי חברת הניהול פיקדון של שני חודשי שכירות, כך שעד לפינוי ניתן לממש את הפיקדון הזה והמשכיר יכול לקבל פיצוי, אך ברור שדייר שמפונה גורם הרבה פעמים לנזקים וחודש השכירות לעתים בטל בשישים לעומת הנזקים.
השקעות נדלן בקליבלנד – איך נראה חוק הגנת הדייר באוהיו
בארהב, בשונה מישראל דיירים נדרשים להפקיד פיקדון ביטחון ולא צ'ק ביטחון כפי שנהוג בישראל. למשל, בקליבלנד, אוהיו, שבה מבצעת פז גרופ השקעות נדלן, נדרשים בעלי הנכס להניב לדייר ריבית על הפיקדון שהפקידו. הרי פיקדון משמעותו, אובדן התשואה על הכסף.
אם חלילה נדרשתם לפנות שוכר במדינת אוהיו, אתם נדרשים לפנות לבית המשפט לתביעות קטנות בקליבלנד, או ליתר דיוק חברת הניהול תעשה את זה עבורכם. חברת הניהול לא זקוקה לעורך דין כדי לפנות לבית המשפט לתביעות קטנות, התביעות הללו מוגבלות בסכום של 6,000 דולר, מעליהם יש לפנות לערכאות אחרות. מי שמתעניין בנושא יכול פשוט לקרוא בלינק שבראש פסקה זו.
בנוסף, מקרים נוספים שבהם אפשר לדרוש פינוי של דייר באוהיו, הם אם עולה חשש לפעילות בלתי חוקית בבית, כמו גידול או מכירה של סמים. אם חברת הניהול שלכם טובה מספיק, יש לה את היכולות, לעתים, להתריע על מצבים כאלה, הגם שהם מאוד נדירים.