בית בארה"ב |
בית בארה"ב
לא מעט אני נתקל בשאלה כמה עולה בית בארה"ב?. לשאול כמה עולה בית זה כמו לשאול כמה עולה רכב: ישנם רכבים שעולים מיליון ₪, וישנם רכבים שעולים אלפי שקלים בודדים. ככל שנעלה במחיר, האוטו יהיה טוב יותר, והסיכוי להתקלקל ולהיות במוסך יהיה נמוך יותר. אותו דבר ברכישת דירות בארה"ב – ישנם נכסים שעולים מאות דולרים (ושלא שווים גם את זה) וישנם נכסים שעולים מיליוני דולרים. דבר אחד ברור, תקציב ההשקעה מהווה קריטריון מכריע להצלחת ההשקעה
קצת קשה לתמחר כמה עולה בית בארה"ב, שכן לנתון זה ספקטרום רחב של מחירים. נתון זה חשוב שכן יש לו השפעה עצומה על הנכס, הסביבה והתנהלות ההשקעה. זה הרי ברור ולא צריך להיות גאון הדור כדי להבין, שככל שהמחיר יהיה נמוך יותר, כך האזור יהיה פחות אטרקטיבי וההיפך. זה נכון לכל מקום בעולם – ברור שאם יהיה לי 200 אלף ₪ להשקעה בנדל"ן בארץ, לא אוכל לחפש בתל אביב אלא בפריפריה, וסביר להניח שכדי לרכוש נכס בתקציב הזה, אצטרך להסתפק בשכונה הפחות טובה בפריפריה. כאמור לגובה התקציב השפעה מכרעת על הצלחה והתנהלות ההשקעה שכן אם ארכוש בשכונה לא טובה בפריפריה, סביר להניח שאצטרך להתמודד עם נכס שלא מושכר תקופות ארוכות, אצטרך להתמודד עם דיירים בעיתיים, הסיכוי לאקזיט יהיה נמוך יותר, אך עם זאת התשואה תהיה גבוהה יותר. זאת הסיבה שמשקיעים רבים מתפתים למחיר הנמוך ולתשואה, כי על הנייר זאת נראית השקעה מצוינת. אגב, זאת הסיבה שברוקרים בארץ זיהו זאת וחלק גדול מהנכסים שהם מוכר למשקיע הישראלי הוא זול ובתשואה גבוהה.
מעבר לכך בחלק מהמקרים תקציב נמוך של רכישת דירה בארה"ב, תגרום למשקיע לרכוש דירות קונדו, שנחשבות לפחות אטרקטיביות מסיגל האוס.
אגב, זה לא שאני נגד לרכוש נכסים זולים, לי בעצמי יש כמה כאלו, אך חשוב לדעת למה אתם נכנסים מראש, וכדאי לדעת שעלולות לצוץ לא מעט בעיות בהמשך הדרך.
מה צופים שיהיה עם מחירי הדירות בשנת 2013 לחץ כאן