למה ארה"ב ?


משקיעים רבים שואלים אותי "למה דווקא נדלן בארה"ב?" אז הנה הסיבה האמיתית: בעוד במדינות רבות המחירים יורדים,
בארה"ב המגמה היא הפוכה. וההיגיון :במדינות רבות בארה"ב מחירי הנכסים הם חצי מעלות הבנייה והקרקע בחינם.
זאת אומרת, שאם קרקע עליו בנוי הנכס עולה כ 40 אלף דולר, ועלות הבנייה של הנכס שווה כ 100,000 דולר.
כיום ,אותה דירה בדיוק תעלה 50 אלף דולר בלבד, ולא 140 אלף לפי שוויה האמיתי.
והרי ברור שבסופו של דבר המחירים יהיו חייבים לעלות.
הכתבה הבאה מצביעה על כמה נקודות.
יריב

                                                                                                                             


מדד מחירי הבתים של אקונומיסט: מגמת הנפילה נמשכת

ב-12 מתוך 21 המדינות במדד נרשמו ירידות מחירים; ספרד רושמת את הירידה החדה ביותר אחרי אירלנד, אולם המחירים בה עדיין גבוהים ב-20% מהערך האמיתי, בעוד בארה"ב התמונה הפוכה

מחירי הבתים ב-12 מתוך 21 המדינות במדד מחירי הבתים של אקונומיסט ממשיכים להפגין חולשה בהשוואה לתקופה המקבילה בשנה שעברה, לפי נתוני המדד. בחמש מדינות המחירים אמנם עולים, אולם בקצב איטי יותר מאשר ב-2011. מדד מחירי הבתים של אקונומיסט משווה את היחס בין מחיר הבתים לבין מחירי השכירות כעת לממוצע ההיסטורי של היחס, ובין מחיר הבתים להכנסה הפנויה של משק בית לבין הממוצע ההיסטורי של היחס. הממוצע של שני המדדים מספק השוואה לממוצע ההיסטורי של מחירי הדיור במדינה, ואקונומיסט מחשב את ההפרש. ככל שההפרש שלילי יותר – השוק נמצא בשפל, וככל שהוא חיובי יותר, מעיד הדבר כי יש בועת נדל"ן.

בשמונה מדינות מחירי הדיור נמצאים סביב רמות הערך ההוגן – השווה לממוצע ההיסטורי שלהם. שבע מדינות נמצאות מתחת לערך הוגן: ארה"ב לדוגמה, נמצאת 19% מתחת לערך ההוגן שלה, לאחר שמחירי הנדל"ן בארהב ירדו ביותר משליש מאז השיא ב-2006, שלאחריו התרחשו משבר המשכנתאות וקריסת שוק הדיור. גם באירלנד, שנהנתה מפריחה נדל"נית אדירה בשני העשורים הקודמים, המחירים ממשיכים לרדת למרות ההתאששות הכלכלית, והם נמצאים 5% מתחת לממוצע ההיסטורי. מחירי הבתים באירלנד נחתכו ב-50% תוך חמש שנים.

בית מוצע להשכרה בוושינגטון
צילום: בלומברג
ספרד, המדינה שספגה את המכה הקשה ביותר באירופה כתוצאה ממשבר הנדל"ן בשנים האחרונות, רושמת ירידה נוספת של 8.3% בקצב שנתי, אולם למרות שהמחירים במדינה צנחו ביותר משליש מאז 2007, הם גבוהים ב-22% מהממוצע ההיסטורי – נתון המלמד על היקף הבועה שהתפתחה במדינה טרם המשבר, ועל כך שהמחירים צפויים לרדת. התבנית דומה למדי בבריטניה – המחירים ירדו בעוד 2.6% בקצב שנתי בהשוואה לתקופה המקבילה ב-2011, ובסה"כ ב-10% תוך חמש שנים, אולם הם עדיין גבוהים ב-20% ביחס לערך ההוגן שלהם.

גם בקרב הנמרים האסיאתיים מורגשת ההאטה, למרות שהמחירים גבוהים בהרבה מהממוצע ההיסטורי. המחירים בהונג קונג עולים בשיעור שנתי של 6%, לעומת זינוק בקצב של 28% בשנה רק לפני 12 חודשים. ההאטה מורגשת בחודשים האחרונים גם בסינגפור, וגם בסין נרשמה ירידה של 1.7% בהשוואה לתקופה המקבילה בשנה שעברה, אם כי מחירי הבתים ב-25 מתוך 70 הערים הגדולות חזרו לעלות בחודש יוני.
כדי לדעת מיהם המשקיעים שרוכשים בית בארה"ב לחץ כאן
להורדה בחינם של הספר כיצד להשקיע נכון בארה"ב  לחץ כאן

נשמח לסייע בכל שאלה

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן