למה להשקיע בנדל"ן

 נדל"ן בארה"ב, נדלן בארהב,

לא במקרה יזמים או קבלנים מתחום הנדל"ן הינם אנשים עשירים, זה נכון לגבי מדינת ישראל, ארה"ב, או כל מקום אחר בעולם. מבחינת רוב האנשים האסוציאציה שלהם בנדל"ן – קורת גג לגור, אולם יש להתייחס לזה כעסק לכל דבר, רק שבניגוד לעסקים רבים, בעסק הזה לא צריך להיות אקטיביים יותר מדי

נדל"ן מבחינתי הוא כאמור עסק עם הכנסות והוצאות, אין מה להתאהב בנכס, יש לקנות במחיר נמוך, להשכיר ולמכור במחיר גבוה, בלי רגשות ובצורה קרה לחלוטין. וזה נכון לגבי נכס בארץ, בארה"ב או בכל מקום בעולם.

בסעיף ההוצאות יש עלות רכישה, הוצאות תיווך, שיפוץ, הוצאות משפטיות וכן הוצאות סגירה נוספות (בארץ אגב, נהוג לשלם גם מס רכישה בניגוד לארה"ב שאין מיסים עבור רכישת נכס).
בסעיף ההכנסות ישנן הכנסה משכירות והכנסה ממכירת הנכס (אקזיט)

ולמה לא צריך להיות אקטיביים? מכיוון שברגע שהנכס (משרד, מחסן, בית, קומפלקס בתים וכו') מושכר, הניהול השוטף אינו קשה במיוחד.
נניח שרכשנו בית בחיפה/אורלנדו או ברלין. כדי לקנות את הבית יש צורך לעשות חקר שוק, לראות נכסים, לנהל מו"מ, לשפץ ולהשכיר. אבל מהרגע שסיימתם את התהליך ויש דייר בדירה  – אין יותר מדי התעסקות, ואתם יכולים להתחיל לעשות פעולות שיקדמו אתכם לנכס הבא.
רבים ומוכשרים ממני יכולים להעיד כי ניהול נכון של נכסים, אינו תהליך שגוזל זמן רב. אני מכיר מספר משקיעים, שיש להם אלפי יחידות דיור בחו"ל, נכסים בארץ, משרדים, מחסנים והם האנשים הכי פנויים מבחינת זמנים. אני באופן אישי מכיר אדם שיש לו קרקעות עליהם יש תחנות דלק, מעבר לכך יש לו נכסים כמעט בכל עיר בארץ, בניגוד לסטיגמה הוא אדם לא עסוק בכלל!!. הזמן היחידי שהוא מקדיש לנדל"ן הוא בחיפושים אחר נכסים חדשים. אגב, אם האנשים הללו עסוקים, הם עסוקים מבחירה, ולא מכיוון שההתעסקות מצריכה מהם זמן רב.
אז נכון, מדי פעם יהיו קלקולים ותקלות, אבל אם נשאיר את התיקונים הללו לאנשי מקצוע, כל ההתעסקות בנכס יסתכמו בלהרים טלפון לאיש המקצוע באזור הדירה, ולדווח לו על התקלה. כשמשקיעים רבים מעוניינים להשתלב בתחום הנדל"ן, יש להם לא מעט מחשבות למה לא. הם ממציאים תירוצים כמו "אני לא מבין בנדל"ן" , "זה תחום לעשירים" , "אני לא ימצא דיירים שיגורו אצלי" ושלל תירוצים.
גם במקום עבודה בתור שכיר יש לא מעט תירוצים למה לא: "אני לא אוהב את הבוס" , "השעות קשות לי" , "המקום רחוק לי", "אני לא אוהב את התחום", "אין לאן להתקדם"…וכו'. ועדיין רוב האנשים כיום עובדים, ולא נמענים מכך, אז למה מנדל"ן כן?.
אני תמיד נהנה לקרוא את הטוקבקים, כשיש כתבות נדל"ן בארה"ב. הטוקבקים, שלא פחות מעניינים מהכתבה עצמה, חולקים לשניים: בעלי הנכסים שהטוקבק בדרך כלל יהיה חיובי ואולי אף קצת מעצבן את הטוקבקים, שאינם בעלי נכס: "תמשיכו לשלם שכירות, לי כבר יש בית", "הלוואי והמחירים יעלו" וכו'. לעומת הטוקבקיסטים שאין להם נכס, אבל בעלי שלל תירוצים ולשון חריפה יותר: "הריבית תעלה", "יש בועה", "משוגע מי שקונה" וכו'. יש את הקיצוניים שאף מתפללים שייפלו פה טילים כדי שהמחירים ירדו. זה לא חלילה שאני בעד לקנות כרגע נכסים בארץ, אך זה לשם הדוגמא, כך מתנהל הנדל"ן בכל מקום בעולם.
להערכתי אלו היושבים על הגדר, עושים זאת מכיוון שהם מונעים מדעות קדומות על התחום, מפחד ומשלל תירוצים שגורמים לחוסר פעולה.
כפי שכתבתי בעבר, רבים נמנעים מלהשקיע בנדל"ן בארה"ב בגלל פחד. לפחד יתרונות וחסרונות רבים: אחד היתרונות של פחד טמון בעובדה שתכונה זאת גורמת לנו להיות זהירים יותר, מחושבים ושכולים יותר מהרגיל. אחד החסרונות של פחד הינו שגורם לנו לחוסר מעש, לשיתוק ולהימנעות ממעשה. אם הפחד משתק ללא ספק מדובר בחיסרון גדול, שיש להתגבר עליו.
זה מאוד לגיטימי לפחד ברכישת הבית הראשון בארץ, על אחת כמה וכמה ברכישת נכס מעבר לים. הרי פחדנו, כשהיינו ילדים כשנשארנו לבד בבית, פחדנו מבגרויות, מראיונות עבודה, מלקיחת הלוואות וכו'. אם ארשום את כל הפחדים שלנו אצטרך לכתוב פוסט באורך קילומטרים, כדי להזכיר את כולם. אבל עדיין אנו עושים את כל הפעולות, שבתחילת הדרך פחדנו מהם, וזאת משום שאם נהפוך אותם לשגרה הם יהיו פחות מפחידים. החוכמה צריכה להיות בהפיכת הפחדים הללו לאתגרים. השילוב של האתגרים והשגרה יהפכו את הרכישה לפחות מפחידה. זה בפן הפסיכולוגי.
בפן הביצועי – כדי להרגיש בטוח במקום לא בטוח, יש ללכת עם אנשים שמרגישים איתם ביטחון, אנשים שאתם סומכים עליהם. המלצתי ללכת עם ברוקר שאת סומכים עליו, חברת ניהול אמינה, יועצים אמינים ושאר אנשי מקצוע, איתם יש לכם מערכת יחסית המבוססת על אמון לאורך זמן. כי בנדל"ן זה 50 אחוז נדל"ן ו 50 אחוז אנשים ומערכות יחסים.
בדרך כלל הרושם הראשוני והאינטואיציה הראשונה היא החשובה ביותר – אם הברוקר בארץ או בחו"ל שמוכר לכם הנכס, לא נראה לכם בפגישה הראשונה, עדיף לא ללכת אחריו שבי, גם אם בהמשך הדרך הוא יצטייר לכם באור חיובי יותר. ואם משהו בתהליך הזה קשה אל תרימו ידיים ותתייעצו עם איש מקצוע/מלווה/יועץ/חבר שחווה את הדרך הזאת מספר רב של פעמים

מי הולך לרכוש ב 11 מיליארד דולר נדל"ן בארה"ב? לחץ כאן

להורדת הספר בחינם כיצד להשקיע בנדל"ן בארה"ב לחץ כאן

נשמח לסייע בכל שאלה

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן