מה אני עושה בארה"ב במינוס 27 מעלות, כשיש כזאת סופה בחוץ?

בימים אלו ממש אני מחדש את מלאי הנכסים של הקבוצה שלנו, ומרענן את המוח עם כתיבה על מנת לא לשקוע בתרדמת חורף קשה לאור סופת השלגים אל מחוץ חלוני, בכל זאת מינוס 27 מעלות עכשיו. אגב מה שרואים פה באמצע זה אגם שקפא, הנה לפניכם מונחות כמה עצות וטיפים לרכישת נדל"ן בארה"ב בהשראת הנוף המרהיב.

אנשים שואלים אותי תמיד למה אני מוכן לתת את כל הטיפים האלו לגבי קניית נדל"ן בחינם ללא כסף? אז הסיבה היא שכשאני רכשתי נכסים באורלנדו בשנת 2009 מיד לאחר המשבר לא היה לי הכלים והידע לעשות זאת לבד. עם הרכישות ולאחר שצברתי ידע שגדל מדי יום ולאחר מאות עסקאות לעצמי, לקבוצות ולמשקיעים הפרטיים, אני שמח לשים את כל הידע ברשת לכל המעוניין. גם אם הצלחתי לעזור לאחד לא ליפול למלכודות שיש ברכישת נכס בארה"ב, מבחינתי הצלחתי.

עוד ששוק השקעות הנדל"ן היה בחיתוליו בארץ, ועוד לא היה טרנד, אנשים ניצלו את הקונה הישראלי ותמיד דחפו אותו להשקיע במקומות עם היסטוריה וחלומות מהסרטים אך ללא ערך מוסף. לרוב היו מכוונים את המשקיע למקומות בעיתיים ללא תשואה אמתית רק עם חלום, מחיר מופקע וטעם רע.
לכן הנה כמה טיפים לגבי השקעות חכמות בארה"ב:
1. לעולם לא להשקיע בנכס כזה או אחר (נכון גם לגבי הארץ) ללא בירור מה קורה מסביב. יש כיום מספיק אתרים ומקומות המפרטים לכם היכן הנכס ומה המצב הכללי של האוכלוסיה באזור.
2. תמיד לבדוק את המחיר באזור של הרכישה על מנת לא ליפול בפח, ולהבין את משמעות המחיר.
3. בגלל שארה"ב כה גדולה יש אזורים לא מאוכלסים ונטושים לכן צריך לבדוק טוב את נתוני השכונה, ואחוז הבתים הריקים.
4. יש לבדוק שהנכס משופץ נראה טוב ועמד בתקן האמריקאי של דירות להשכרה (בחלק מהמדינות לא ניתן להעביר בעלות ללא בדיקה של בוחן מטעם העירייה שיאשר את הנכס). כמעט בכל דירה תמצאו שטיח מקיר לקיר, פרקט, או אפילו אח פעיל באזורים קרים במיוחד. לשוכר האמריקאי אופציות רבות להשכרה לכן הוא בררן.
5. חשוב לבדוק את התשתיות הסובבות את הנכס (עוגנים) כגון:
א. מוסדות לימוד
ב. פארקים ומקומות בילוי
ג. תחבורה ציבורית זמינה
ד. בית חולים ומרפאות
ה. מקומות תעסוקה
ו. קניונים ומרכזי קניות.
6. קחו בחשבון שיש הוצאות נוספות על הנכס עצמו ותחזוקה שותפת של הנכס, לכן חשוב לשמור על קשר עם חברת הניהול ברמה גבוהה אשר מטפלת בנכס ולדעת שלפעמים לא הכל מתקתק כמו שעון ויש פה ושם עיקובים, תיקונים, דיירים שלא משלמים וכו'.
טוב, יש דפיקה בדלת ואני צריך לצאת לפגישה עם כמה מבעלי הנכסים, אז תשמרו על קור רוח (בדיחה על הקור בחוץ) ותחזיקו לי אצבעות, שאוכל לחזור עם כמה נכסים מעולים.
אעדכן בקרוב, והנה טעימה קטנה מהביקור באחד הנכסים המשופצים:

כדי לדעת מה עושים עם דייר שלא משלם שכירות באר"ב  לחץ כאן

להורדת הספר שלי כיצד להשקיע בנדל"ן בארה"ב לחץ כאן

נשמח לסייע בכל שאלה

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן