השבוע פורסמה כתבה ב USA TODAY על ה- "פליפרים", שמנצלים את שוק הנדל"ן בארה"ב כדי לגרוף רווחים אישיים. ה"פליפרים" הינם יזמי נדל"ן הרוכשים נכסים הדורשים שיפוץ כללי, משפצים אותם ומוכרים מיד לאחר מכן ברווח
כדי להבין את גודל התופעה יש לציין כי בחציה הראשון של שנת 2013, תשעה אחוזים מתוך הבתים הפרטיים (סינגלים) נמכרו שוב תוך שישה חודשים. משמעות הדבר היא שבתים אלה נמכרו על ידי "פליפרים" – גורמים בשוק המעוניינים לנצל את העליות במחירי הנדל"ן, כדי להשיג רווחים מהירים. כך טוענים בחברת מחקרי השוק RealtyTrac.
אולם, במספר שווקים ניתן לראות כי שכיחות התופעה הולכת ופוחתת, בעקבות העליות החדות במחירי הבתים. בחצי הראשון של שנת 2013, פחתה התופעה בשלושים ושניים שווקים מתוך מאה, במיוחד בערים בהן חלו עליות משמעותיות במחירים כמו לאס ווגאס, אטלנטה, וסן חוזה. במקביל, בתים בערים בהן עליות המחירים מתונות יותר, חלה עלייה במספר העסקאות הנעשות על ידי "פליפרים" בעיקר בניו-יורק, וושינגטון די.סי, שיקאגו, וכן במספר ערים בפלורידה.
ובמקום הראשון: פלורידה
פאלם קוסט, פלורידה, מובילה את הרשימה עם מעל ל 35% של סינגלים, שנמכרו על ידי "פליפרים", בששת החודשים הראשונים של 2013. בעקבותיה נמצאות אומהה, עם 31% ודייטונה ביץ' עם 17%. 'ה-"פליפרים" מנסים לתפוס את הגל בשפל', אומר סגן הנשיא של RealtyTrac ומוסיף כי שמונה אחוזים מתוך כלל הבתים החד-משפחתיים שנמכרו בשנה שעברה, נמכרו על ידי "פליפרים".
כשהמחירים עולים, הפליפרים מתרחקים
מומחים בשוק הנדל"ן בארה"ב, תולים בתופעה את חלק מהאשמה בניפוח בועת הנדל"ן לפני ההתרסקות של 2006, ומזהירים מפני בועה נוספת. בשוק מקווים כי עליית הריבית תרגיע את עליית המחירים ולכן גם את פעילותם של ה- "פליפרים". הריבית הקבועה לשלושים שנה, עמדה השבוע על 4.37% לעומת 3.5% לפני שנה, נמסר מחברת המשכנתאות
פרדי מק.
מצד שני טוענים כי "פליפרים" מוכנים לשלם במזומן עבור בתים במצב גרוע, שהבנקים לא מוכנים להעניק הלוואות לרכישתם ובכך הם משפרים את היצע הדיור האיכותי.
למעבר לכתבה המלאה מתוך USA TODAY לחץ כאן
כדי לדעת מהן הוצאות של בעל נכס בארה"ב לחץ כאן