השקעה מעבר לים

רכישת נכס בארה"ב: איך שוברים את המחסום הפסיכולוגי?

רכישת כנס בישראל נראית לנו טבעית ובטוחה, אפילו שאם נסכן רק רבע מההון כדי לייצר את אותה הכנסה חודשית משכירות, נרגיש עדיין פחות בטוחים? במאמר הבא אנחנו מדברים על הטיית הבתיות (Home Bias)

אם הגעתם לכתבה הזאת, אז ככל הנראה התמודדתם עם האתגר של השקעת נדל"ן מעבר לים. אפשרות אחרת היא שאתם מנסים להתמודד איתו. אתם בוודאי בעלים של נכס אחד או יותר בישראל ורוצים לחצות את המחסום הפסיכולוגי של רכישת נכס בארה"ב. אין ספק שהפחד משתק בכל החלטה חדשה וזרה שתבצעו, אבל עליכם לנסות לנתק רגשות ומהיגיון ולבחון האם ההשקעה היא נכונה לכם מבחינת הסיכון האמיתי שבה.

צריך לזכור שארה"ב היא מדינה יציבה הרבה יותר בהשוואה לישראל ויש לה היסטוריה ארוכה יותר. מבחינת סיכונים, אז עם כל הציונות שבנו ויש הרבה כזו, מדינת ישראל חשופה לסיכונים ואיומים משמעותיים יותר בהשוואה לארה"ב. לכן בכל הנוגע לצד הכלכלי

הטיית הבתיות בהשקעות (Home Bias)

הטיית הביתיות היא כשל רציונאלי ידוע ומוכר בהשקעות. אנחנו מטבענו, משקיעים במוכר ובקרוב אלינו, אפילו שאותן השקעות יניבו תשואה נמוכה משמעותית. קוראים להטייה הזו Home Bias, או הטיית הבתיות. בית מרגיש לנו כמוכר ובטוח ואילו מה שזר מרגיש לנו כמסוכן ולא ידוע. התופעה הזאת מתרחשת על אף כל נתון מספרי הגיוני שיציגו למשקיע. כלומר גם אם יוכיחו לו שההשקעה מעבר לים היא פחות מסוכנת, תחושת הביטחון תמיד תתרחש כשהוא משקיע בבית, במוכר ובקרוב.

למטיבי לכת שרוצים להבין את הסיבות להטיית הבתיות נוכל להפנות למחקר חיצוני של NBER, הלשכה הלאומית למחקר כלכלי בארה"ב.

איך מתמודדים עם הקושי הפסיכולוגי בעת רכישת נכס בארה"ב?

הקושי הפסיכולוגי נובע לעתים קרובות מפחד, מקור הפחד הוא במספר סיבות. הראשונה היא התמודדות עם הלא מוכר. עד היום השקענו בישראל, זה מה שאנחנו מכירים וארה"ב נראית כמשהו רחוק, מנוכר ולא מוכר. אז העצה הראשונה היא לחקור ללמוד ולהתנסות, להרים טלפון למתווכים כשאתם בישראל ולשאול אותם ולחקור על טיב הנכסים עליהם אתם חושבים. השיחות הללו יהפכו את השוק לאמין יותר בעניכם ונגיש יותר. ההשקעה תיראה הרבה פחות מפחידה.

הדרך הנוספת להתמודד עם הפחד היא לנתח את הסיכון. כדי לעשות את זה נחשוב על המקרה הגרוע ביותר שיכול להתרחש לאחר העסקה. נניח שמחירי הבתים יירדו, והבית יעמוד ריק במשך שלושה חודשים שבסופם נגבה שכר דירה נמוך ב-100 דולר בחודש ממחיר השוק. במקרה הזה, כל עוד לא נמכור את הבית, אז לא נרשום הפסד, התשואה מהשכרה תרד במעט, אבל הבית יתחיל להניב פירות והכנסה שוטפת קבועה. אז במקום תשואה של 9% נטו, נסתפק ב-8%. עדיין גם בתרחיש הגרוע, בהנחה שביצענו את כל הבדיקות של הנכס לפי הספר, התשואה תרד. האם זה משהו שיפריע לנו לישון? כנראה שלא.

מה קורה למשקיעים רבים אחרי שהם שברו את המחסום הפסיכולוגי?

אז ראשית חשוב להגיד. לאחר ביצוע ההשקעה הראשונה בארה"ב ושבירת המחסום הפסיכולוגי, ישנה תקופת דמדומים שבמהלכה אתם בוחנים את ההשקעה שביצעתם ומפקחים עליה בשבע עיניים. זה בהחלט טבעי וכך צריך להיות. לאחר כשנה עד שנתיים ממועד זה, כשראיתם שדמי השכירות משולמים באופן שוטף, אתם צוברים ביטחון ומחליטים לרכוש נכס נוסף. זה משהו שקורה פעמים רבות, כמובן שיש מקרים מאוד חריגים שבהם התשואה מההשקעה נמוכה והמשקיע מחליט שלא לבצע השקעות נוספות. אך תזכרו שהרבה מההצלחה שלכם תלוי בקנייה, נכס ראשון רוכשים בהנחה ממחיר השוק.

נשמח לסייע בכל שאלה

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן