בית סינגל פמילי ברוצ'סטר. הביקושים לנדל"ן בפרברים האמריקאיים מתחזקים

שוק הנדל"ן האמריקאי רותח: הסיבות לזינוק ברכישת סינגל פמילי בארה"ב?

אוכלוסיות מבוססות ופנסיונרים מחליטים להתרחק ממרכזי הערים בארה"ב המתאפיינות בתחלואה גבוהה, במקום גורדי שחקים, הם מחליטים לעבור לגור בפרברים הסמוכים. לאור זאת בחודש יולי 2020 נרשם הזינוק החד מעולם ברכישת סינגל פמילי בארה"ב

לפני מעט יותר מעשור, החלה פז גרופ להשקיע בשוק הנדל"ן האמריקאי. את הבתים הראשונים רכשנו, בשיא המשבר בשוק הנדל"ן האמריקאי בשנת 2009, כשהבנקים מכרו בתים מעיקולים בנזיד עדשים והתשואות מהשכרה היו מתגמלות מאוד. כמשקיע, אתה תמיד רוצה להשקיע יחד עם המגמה, ההסתכלות היא תמיד על הטווח הארוך והמגמות בטווח הארוך. אם בזמן משבר 2008-2009, שוק הדיור האמריקאי היה זה שחטף את המכה הקשה ביותר, במשבר הקורונה של 2020  הוא דווקא חוף מבטחים. במיוחד, כל מי שמחזיקים בבית סינגל פמילי בארה"ב, נהנים בימים אלה מהאפשרות לממש אותו במחירים מעולים.

גם מי שיבחרו להחזיק בבתים מסוג סינגל פמילי, יוכלו ליהנות פעמיים: מעליית שווי הנכס שמספקת ביטחון ויציבות כלכלית ומהמשך התשואות השוטפות להשכרה. כל אלה גם מחזקים את הביקושים לשכירות בתים מסוג סינגל פמילי.

על פי הכתבה שהתפרסמה ב"כלכליסט", שמתבססת על נתונים משוק הנדל"ן האמריקאי, הצביע כי בחודש יולי 2020 נרשם הזינוק החד מעולם, במכירות בתים מסוג סינגל פמילי בארה"ב. אז לא רק "בכלכליסט", גם הכותרת הראשית של האתר המקצועי Market Watch הקדיש כתבה נרחבת על הביקושים הגדולים לבתים מסוג סינגל פמילי בפרברים האמריקאים.

מגמת על חדשה: עבודה מהבית מחזקת את הביקושים לבתים גדולים

בעוד ששוק הנדל"ן למשרדים בכל רחבי ארה"ב, סופג פגיעה מסוימת, בשל הדרישות לריחוק חברתי. יותר ויותר עובדים, עוברים לעבודה מהבית וזמן השהייה בבתים הולך ועולה ומכאן הצורך והרצון לשדרג את המגורים. אין ספק שבעת מציאת חיסון לוירוס הקורונה, המגמה הזאת תיפגע מעט, אך די ברור שהקורונה כן שינתה והאיצה מגמות בשוקי העבודה, שיהיו להן גם השפעות על שוק הדיור.

האם המעבר לפרברים ולפריפריה מסמל שהערים הגדולות ננטשות?

דווקא לא. חישבו על זה כך, מרכזי הערים הגדולות כמו ניו יורק, סן פרנסיסקו ושיקגו, שבה פז גרופ מבצעת בימים אלה עסקה לרכישת 7 בניינים להשכרה, רק הופכות להיות מוקד משיכה לצעירים. ההזדמנויות הגדולות נמצאות עבור הצעירים בערים הגדולות. אלה מציעות הזדמנויות תעסוקה רבות, מה גם שלא כל העובדים יכולים לעבוד מהבית.

תמהיל האוכלוסייה במרכזי הערים משתנה, רבים שבעבר התקשו למצוא דירות קונדו להשכרה במרכזי הערים, פשוט נהנים מהיצע מעט גדול יותר.

בתחומים רבים יש צורך בניהול שוטף של עובדים, תפעול, לוגיסטיקה ואף פיקוח על תהליכי ייצור שונים שמתאפשרים רק מהגעה פיזית.

מעבר לעובדה הזאת, כדי להגדיל את הביקושים בפרברים, מספיק שחלק קטן מאוד מאוכלוסיות הערים הגדולות, יבחר לעבור לפריפריה כדי להגדיל את הביקושים בצורה משמעותית.

מדד פאני מי לרכישת בתים בארהב

מהן הסיבות לזינוק בביקושים לבתים פרטיים בארה"ב?

התרחקות של אוכלוסיה מבוגרת לפרברים

במדינות רבות בעולם מתחזקת מאוד המגמה של אוכלוסיות מבוגרות הנמצאות בסיכון ומעוניינות בריחוק חברתי ובידוד, בשל חשש מוירוס הקורונה. מגזין The Marker של אוגוסט 2020 הקדיש לכך כתבה של 3 עמודים. באותה כתבה התראיינו גם מומחים ישראלים באשר להיקף התופעה גם בישראל.

אותן אוכלוסיות בסיכון, מאמינות שעדיף להן לגור בבית פרטי בודד ולהימנע ככל שניתן מחיכוך עם שכנים בגורד שחקים. יש בכך היגיון רב, פנסיונרים, אינם חייבים לגור במגדל גבוה ולהיות מחוברים לעורקים הראשיים של הערים, במיוחד לא בתקופת הקורונה.

מרבית האזרחים בארהב מאמינים שזהו זמן טוב לרכוש בית

מעבר של ענקיות לעבודה מהבית

חברות ענק כמו פייסבוק, גוגל ואחרות, מכתיבות את הנורמות החדשות בשוק העבודה האמריקאי. מתכנתים ושאר בעלי תפקידים, יכולים לבצע את העבודות מרחוק, כשהחברות מבינות כי הן רוצות לשמור על העובדים בריאים, לצמצם את התחלואה ולהגביר תפוקה, הן מבינות שהעבודה מהבית היא יתרון. כך נוצר מצב שכבר אין חובה לגור במרכז סן פרנסיסקו או ניו יורק ולשלם שכר דירה גבוה מאוד.

המציאות הזאת מייצרת ביקושים לבתים פרטיים בכל הפרברים של הערים הגדולות בארה"ב.

העבודה מהבית מצריכה חדרי עבודה גדולים

בארה"ב, עובדים שעברו לעבודה קבועה מהבית, רוצים לשמור ככל שניתן על תנאי עבודה זהים לאלה של המשרד. לאור זאת, הם מחפשים בתים פרטיים גדולים עם מספר רב של חדרים, כדי שיהיה לפחות חדר עבודה עבור אחד מבני הזוג שעובד מהבית. לעתים אפילו שני בני הזוג עובדים מהבית, כך שהביקושים לבתים גדולים עוד יותר מתחזק.

הביקושים בפרברים מתדלקים ביקושים בפריפריה הרחוקה יותר

ברגע שהביקושים לנדל"ן אמריקאי בפרברי הערים הגדולות מתחזקים, הם זולגים גם לאזורים המרוחקים יותר. הסיבות לכך הן מגוונות. בעלי בתים רבים בפרברים, מקבלים בחודשים האחרונים הצעות נדיבות לרכישת הבתים שלהם, לעתים בעליית מחיר משמעותית. הם מבינים שיוכלו לשמור על אותה רמת חיים ועם הון גדול יותר, במרחק של כמה קילומטרים ומחליטים במקרים רבים למממש את הנכס.

אותם מוכרים, מחליטים לעבור לאזורים שכנים ואלה גם זוכים לביקושים חדשים. כך כל שוק הסינגל פמילי בארה"ב נהנה בימים אלה מעדנה. המרוויחים מכך הם כל מי שבשנים האחרונות בחרו באופציית רכישת בית להשכרה בארה"ב.

נשמח לסייע בכל שאלה

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן