השקעות נדלן

"הבתים בארה"ב נחטפים": הריאיון של מנכ"ל Zillow שעורר סערה

עם זינוק של 19% במספר המשתמשים ב-2020, שנת הקורונה. מנכ"ל Zillow, האתר הכי פופולרי למידע על נכסים בארצות הברית, חולם על מכירת בתים אונליין. איך כל זה צפוי לשנות בעתיד את שוק הנדל"ן האמריקאי?

העניין בהשקעות נדל"ן נמצא בשיא של כל הזמנים, כך מראים הנתונים של אתר Zillow.com, האתר הפופולרי בעולם לאיתור נכסי נדל"ן בארצות הברית. Zillow אינו מציג לרוכשים ומשקיעים רק את הבתים, המיקומים, הצילומים מהנכס ועוד, אלא בא לתת לרוכש או למשקיע את התמונה המלאה. אחרי שכבר סיפרנו לכם על סיכום שנת 2020 בשוק הנדל"ן האמריקאי שסיפקה Zillow, נציג את המהפכה של האתר עצמו.

מנכ"ל Zillow סיפר השבוע בריאיון לאתר CNBC כי בשנת 2020, שנת הקורונה, נרשמה עלייה של 19% במספר המבקרים השבועי לאתר ולאפליקציה. מעניין לא פחות הוא המודל הכלכלי של Zillow, האתר מתפרנס כיום מפרסום ולא מביצוע עסקאות נדל"ן בארה"ב. כלומר לא ניתן להשלים את תהליך רכישת הנכס עבור מי שמעוניין בו. החזון הגדול של מנכ"ל Zillow הוא להפוך לפחות חלק ממבול המתעניינים בנכסים באתר – לקונים.

מדוע השינוי העתידי של אתר Zillow ישנה מקצה לקצה את הנדל"ן בארה"ב?

החזון של Zillow ישכלל וינזיל את שוק הנדל"ן האמריקאי. אם בתקופות שאינן קורונה, בתים לעתים נמכרו רק כעבור כשלושה חודשים, בקורונה המספר הזה ירד ל-17 יום בגלל הביקושים. שוק נדל"ן סחיר יותר ונזיל יותר יביא לעסקאות מהירות יותר ולמספר גדול יותר של רוכשים ומשקיעים. הסחירות תתבטא ככל הנראה בעליות מחירים ובירידת התשואה השוטפת על הנכסים.

בעוד שאנחנו מדברים על העתיד, Zillow חיה בהווה והציגה ב-2020 מספר דמיוני של 9.6 מיליארד מבקרים! מתוך המספר הזה, שיעורים קטנים מאוד הם רוכשים שביצעו רכישת נכס באמצעות מערכות הרכישה שבאתר. המניות של החברה שנסחרות בוול סטריט רשמו בשנה האחרונה זינוק של 280% וזינקה לאחר פרסום דוחותיה הכספיים לרבעון הרביעי של 2020 ב-15%. וול סטריט ושוק ההון מבינים שזילו נמצאת לקראת טרנספורמציה משמעותית מאוד ובדרך להפוך לאתר שבאמצעותו רוכשים בפועל בתים, לפעמים אפילו אונליין.

כיצד Zillow מתכננת לממש את החזון שלה? טכנולוגיה ועוד טכנולוגיה

ב-10 בפברואר 2020 הכריזה Zillow על רכישת ShowingTime.com, חברת טכנולוגיה שמאפשרת צפייה בבתים אונליין ובאה להחליף, עד כמה שניתן את הצורך בביקור בנכס. יותר מכך, החזון הוא לאפשר לכל אדם, מכל מקום בעולם, לרכוש נכסים מבלי להגיע אל הנכס פיזית.

מי שעוקב אחרינו יודע, עד כמה אנחנו מעלים את חשיבות הבדיקות שצריך לערוך בכל נכס. קשה לנו מאוד לראות תרחיש שבו רוכש נדל"ן בארה"ב לא ישתמש באינספקשן, לא ירים טלפון למספר מתווכים באזור בו הוא רוצה לרכוש ולא יבצע מחקר שוק יסודי. עם זאת, לאחר הידע הבסיסי הזה, ייתכן בהחלט שמי שמכיר את האזורים יוכל לקצר את תהליך הרכישה בצורה משמעותית. ייתכן שאחת הבעיות הלא פתרונות בכל הטכנולוגיה תהיה סוגיית מימון העסקה דרך בנקים, אבל עוד חזון למועד נצטרך להמתין.

מה יקרה למחירי הבתים בארצות הברית בשנת 2021 ואיך מתמודדים עם הדיירים שלא משלמים?

אחת הבעיות הגדולות בארה"ב הן במתחמי המולטי פמילי. כתבה בוול סטריט גו'רנל חשפה כי דיירים רבים במתחמי מולטי פמילי הפסיקו לשלם שכירות עוד מפרוץ הקורונה. צו של הממשל האמריקאי לא מאפשר לפנות דיירים שלא משלמים שכר דירה. כך, ההערכות מדברות על כך שכאשר האפשרות שלא לשלם בחסות החוק בארה"ב תיפסק, פינוי חסר תקדים של דיירים יתחיל ומשבר בשוק הנדל"ן האמריקאי יתחיל.

אנחנו בפז גרופ חושבים שהתרחיש הזה אפשרי, אבל הסבירות שלו יותר נמוכה מבעבר ונסביר. כפי שבישראל עם פרוץ הקורונה אלפים דחו את תשלומי המשכנתאות בשל חוסר הוודאות וההבנה כיצד יתפתח המשבר, כך בארה"ב מסתתרים כנראה הרבה מאוד טרמפיסטיים. אותם אנשים מוכנים לקחת את הסיכון של פגיעה בדירוג האשראי האישי שלהם, חלקם אכן מובטלים, אבל ייתכן שיימצאו עבודה כשהסגרים יפחתו.

נשמח לסייע בכל שאלה

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן