אתמול התפרסמה כתבה בטיים מגזין, שבדקה את כמות הנכסים בארה"בשעוקלו במהלך חודש ספטמבר. הנתונים המעודדים מצביעים על 87,066 בתים שעוקלו בכל ארה"ב במהלך ספטמבר, ירידה של 12% מחודש אוגוסט, וירידה של 15% משנה קודמת. יש לציין כי מדובר בכמות הנמוכה בחמש השנים האחרונות מאז תחילת המשבר
מי שמחפש נתונים כלכליים מעודדים בארה"ב יכול לחזות בכמה שפורסמו לאחרונה: ריבית המשכנתא נמצאת בשפל חסר תקדים ועומדת על 3.36%, נתוני האבטלה ירדו לראשונה מתחת ל 8%, אמריקאים רבים עושים ריפייננס על הנכסים בבעלותם, ובכך כמות הכסף הפנוי שלהם גדלה, מחירי הדירות עלו באוגוסט ב 4.6% וכן מדד קייסי שילר, המודד את ביטחון הצרכנים, נמצא בשיא. לכל הנתונים הללו מצטרף נתון נוסף: כמות הבתים שעוקלו בספטמבר, הנמצא בשפל של 5 שנים.
ככל שכמות הבתים המעוקלים יורדת, כך גם גדל הסיכוי לצאת מהמשבר. בשנת 2007 היו ברשות הבנקים מעל 11 מיליון בתים מעוקלים. כדי להיפטר מכל הבתים, נאלצו הבנקים להוציאם לשוק במחירי מימוש מהיר, וזאת על מנת לממש הנכס ולקבל במקומו כסף. ככל שכמות הנכסים המעוקלים יורדת כך קטן ההיצע, ובעוד הביקושים גבוהים, נקבל עליית מחירים.
אתמול נכתב בבלוג זה כי רק לאחרונה פורסמה כתבה בעיתון הכלכלי פרובס, שערך תחקיר על היקף רכישות הבתים בארה"ב על ידי משקיעים זרים בלבד. מסתבר שמאפריל 2011 ועד מרץ 2012 מיליוני נכסים נקנו על ידי משקיעים זרים בסך של 928 ביליון דולר, 24.6 אחוז יותר משנה קודמת.
כדי להבין את המספרים של העיקולים טוב יותר, יש לציין כי במהלך 2009 לדוגמא עוקלו 203 אלף בתים בחודש בממוצע, פי 2 וחצי מספטמבר האחרון. הנתון שפורסם אתמול מעודד ומציין מגמה חיובית אולם יש לזכור כי במאי 2005, רגע לפני המשבר כמות הבתים המעוקלים עמד על 35 אלף. זאת אומרת שהכיוון טוב אך הדרך לא קצרה.
לכתבה המלאה מתוך טיים לחץ כאן
מה יקרה ביום שהבנקים בארה"ב יחזרו לתת משכנתאות לחץ כאן
להורדה בחינם של הספר כיצד לרכוש נכס בארה"ב לחץ כאן