deed הוא כמו נסח טאבו בישראל ומגדיר מי הבעלים של הנכס ואיזה התחייבויות רובצות עליו

מה זה deed (דיד) ומדוע הוא חשוב בעת רכישת נכס בארה"ב?

deed - שטר בעלות על הנכס. ה-deed מזכיר במהותו את נסח הטאבו בארץ, במסמך זה ניתן למצוא מי בעל הנכס הנוכחי ומי הבנק שסיפק את המשכנתא. כדי להעביר בפועל את הזכויות מהמוכר אל הקונה יש לחתום על מסמך שנקרא Sale Deed

מה זה Deed? או בשמו המלא Property Deed, זהו מסמך, בדומה מאוד לטאבו בישראל, שמוכיח שלמוכר או לבעלים בנכס יש את הבעלות עליו. אם נתרגם את המילה Deed לעברית, אז הרי שמדובר פשוט בשטר קניין. כלומר, מסמך המעיד על יצירת או העברת זכות בקניין, ככל שמדובר בנדל"ן אמריקאי עלינו לוודא שמוכר הנכס מציג אותו בפנינו. בישראל, שטר הוא מסמך הכרחי לצורך רישום זכויות במרשם המקרקעין (טאבו) על שם בעליהן.
בתקופה האחרונה יותר ויותר משקיעים מישראל מגלים עניין ברכישת נכסים להשקעה בארה"ב. רבים חוששים ובצדק מהשקעות בנכסים בארה"ב, לכן כדאי לדעת כי ניתן למזער סיכונים ולהשקיע באמצעות חברה בטוחה ואמינה המציעה מידע רב על הנכס והאזור בו הוא ממוקם. אז לפני שנתחיל את המאמר המפורט הזה עם הגדרת המונח deed, נמליץ בראשיתו, לכל מי שמעוניין ללמוד את תחום הנדל"ן בארצות הברית, לצפות בסדרה שלנו בביזפורטל, שזמינה גם באתר שלנו

מה זה Sale Deed?

הדבר הראשון שצריך לשים אליו לב הוא ש-Sale Deed אינו חוזה מכירה של הנכס. מה זה כן Sale Deed? מסמך רשמי של העברת הזכויות בפועל בנכס. הוא מעניק לרוכש הנכס את הזכויות המלאות בו ולכן יש לבדוק ב-Deed הבעלות המקורי שאין כל הערת אזהרה, חובות או שעבודים.

לאחר שאתם כמשקיעים ראיתם את שטר הבעלות הקיים על הנכס, הסכמתם על המחיר ופרטי העסקה וכרתתם חוזה. כדי להעביר בפועל את הבעלות על הנכס בארה"ב, שני הצדדים נדרשים לחתום על Sale Deed שזהו מסמך משפטי המסדיר את העברת הזכויות מהמוכר אל הקונה.

בדומה לחוזים במקרקעין הנחתמים בישראל, בתחילת Sale Deed חייבים לכלול את הפרטים המלאים של המוכר והקונה. באופן כזה שיוכל לזהות אותם בצורה חד חד ערכית. עיקרון חשוב נוסף הוא התיאור הספציפי מאוד של הבית או הנכס שנמכר, באופן הכי מדויק שאפשר, כדי למנוע חלילה מצב שבו קיים עוד נכס אחר העונה לאותם הפרטים. על רוכש הנכס לשלם על אימות החתימות של שני הצדדים אגרה לרשויות הפדרליות בארה"ב.

איך נראה Sale Deed?
Sale Deed הוא מסמך עליו חותמים הבעלים הנוכחי בנכס ורוכש הנכס במטרה להסדיר את העברת הזכויות

איזה נתונים אפשר לראות ב-Deed?

ראשית, חשוב כי כל משקיע בתחילת דרכו המעוניין להשקיע בנדל"ן בארה"ב ילמד את הנושא לעומק ויכיר את המושגים החשובים ביותר כמו deedשטר בעלות על הנכס. למעשה, ה-deed מזכיר גם במראה שלו את נסח הטאבו בארץ. בדומה לישראל, במסמך זה ניתן למצוא מי בעל הנכס הנוכחי ומי הבנק שסיפק את המשכנתא. כדאי לדעת כי בארה"ב ישנם 4 סוגי טאבו, כאשר נסח הטאבו המומלץ והטוב ביותר עבורכם נקרא WD Warranty deed.
עם זאת, במקרים רבים ניתן להסתפק בקוויט קליים דיד, המהווה מסמך משפטי למטרות העברת עניין במקרקעין (הרשאה) ומסמך זה מאפשר להעביר את הבעלות על הנכס. עם זאת, המסך אינו מעניק אחריות מצד המוכר לגבי הסטטוס של הנכס. חשוב לציין כי בארה"ב כמו בארה"ב הכל שקוף ומאוד מתקדם. את הרישום בטאבו ניתן למצוא בקאונטי (מחוז) בו נמצא הנכס ברשת האינטרנט ובקלות.
נניח שיש לכם נכס בסינסינטי, נכנסים לאתר הבא (זהו לינק לאתר של הקאונטי שנקרא מחוז המילטון): http://www.hamilton-co.org/hc/default.asp
בצד שמאל יש לשונית של רישומי נכסים (property records), בלחיצה על הכפתור מגיעים למסך בו ניתן לשים שם של בעלים או כתובת הנכס ולראות את הרישום בטאבו. מידע זה גלוי לכל אדם באשר הוא בין אם הנכס בבעלותו ובין אם לא. מדוע זה חשוב, כי במידה ורוכשים נכס בארה"ב הרישום בקאונטי מאוד מהיר, חפשו מספר ימים לאחר הרכישה שאכן הנכס רשום על שמכם.

רכישת נדל"ן באמצעות טייטל קומפני והקשר ל-deed

מומלץ לפנות לחברת טייטל קומפני שתלווה אתכם לכל אורך הליך הרכישה והעברת הזכויות בנכס. תפקידה של חברת טייטל קומפני לבדוק את שטר הבעלות והזכויות בנכס ולוודא כי אין חובות ועיקולים קודמים על הנכס.
מאחר ורכישת נדל"ן בארה"ב שונה מרכישת נדל"ן בישראל חשוב לפנות לגורם מקצועי שילווה אתכם לאורך כל שלבי רכישת הנכס וישמור על האינטרסים שלכם. לכן, כדאי לדעת כי באמצעות טייטל קומפני תוכלו לקבל מעין תעודת ביטוח לרכישת הנכס שתגן עליכם מפני כשלים או פגמים שונים בהליך הרכישה. כמו כן, לאחר חתימה על חוזה המכר הטייטל קומפני מעבירה את המסכים לבית המשפט על מנת להשלים את העסקה ולתת לה תוקף משפטי. בסיום הקלדת החוזה בבית המשפט אתם כרוכשים מקבלים העתק משטר הבעלות החדש (Deed) ולמעשה הנכס נמצא כעת בבעלותכם המלאה.
כדי לדעת איך לרכוש נכסים ללא הון עצמי לחץ כאן
להורדת המדריך המלא להשקעות נדלן בארה"ב לחץ כאן

נשמח לסייע בכל שאלה

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן